Ik ben Indra

XeramiX = Indra Schakelaar

Zee. Zand. Klei. Continu veranderende vormen en oppervlakken door het tij. De aantrekkelijkheid van door zilt water aangetaste materialen.

Zeeland

Als geboren Zeeuwse - letterlijk 'uit de Zeeuwse klei getrokken' - was ik al vroeg gefascineerd door de 'schatten' van het strand. Niet zo gek dus dat de kust - strak en golvend, ruig en grillig - tot op de dag van vandaag een onuitputtelijke inspiratie vormt voor mijn werk als keramist. Geraakt door de schoonheid van afgedankte, gehavende materialen - zowel door de natuur als door de maatschappij - zie ik het als mijn missie deze een nieuwe bestemming te geven in mijn werk. De wegwerpmaatschappij in een nieuw jasje. Handgemaakt, verrassend, uniek en het liefst met een vrolijke knipoog.

Klei

Klei vormt de basis voor mijn keramiek, maar steeds vaker zoek ik naar verrassende combinaties met andere materialen. Oftewel: XeramiX! Mijn keramiek kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan oppervlaktes en structuren, die ontstaan door gebruik te maken van allerlei producten waarmee ik de klei bewerk of materialen die ik erin verwerk. Ik maak mijn eigen glazuren om gevarieerde oppervlakken en kleurstellingen te creëren.

Mixmaterialen

De ‘mixmaterialen’ zijn altijd gevonden. Afgedankt door natuur of maatschappij. Mijn passie is om ze als onderdeel van mijn objecten opnieuw tot leven te brengen en een nieuwe bestemming te geven. Van verleden naar heden, van gewoon naar uniek, van afgedankt naar waardevol, van wegwerp naar duurzaam en van meerdere naar enige. Verrassende verbindingen leggen tussen materialen en producten die ogenschijnlijk niet te combineren zijn - dat doet XeramiX!