About

XeramiX = Indra Schakelaar

Zee.Zand. Klei. Continue veranderende vormen en oppervlakken door het tij. De aantrekkelijkheid van door zilt water aangetaste en afgedankte materialen die aanspoelen.

Zeeland.

Als geboren Zeeuwse ben ik opgegroeid met de schoonheid van het strand en de zee. Niet zo gek dus dat de kust – strak en golvend, ruig en grillig – een onuitputtelijke inspiratie vormt voor mijn werk als keramist. Ik houd van de uitdaging om afgedankte materialen een nieuw leven te geven en zo een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld.

Klei.

Mijn keramiek kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan oppervlakken en structuren, die ontstaan door gebruik te maken van allerlei producten waarmee ik de klei bewerk of materialen die ik erin verwerk. Ik maak mijn eigen glazuren om gevarieerde oppervlakken en kleurstellingen te creëren.

Mixmaterialen.

Klei is de basis van mijn werk, maar steeds vaker zoek ik naar verrassende combinaties met andere materialen. Oftewel XeramiX! Ik vind het een uitdaging om glas te combineren met mijn keramiek. Dat leidt tot allerlei interessante texturen en kleurschakeringen.

Bij Xeramix draait het om verrassende verbindingen en unieke creaties.